Múka je základnou surovinou v pekárni. Medzi najčastejšie druhy múky patrí špadová, ražná a pšeničná múka. Špadová múka je bohatá na bielkoviny a obsahuje mnoho minerálov, vitamínov a vlákniny. Používa sa na výrobu kvalitného pečiva a cestovín. Ražná múka má špecifickú chuť a vôňu. Je vhodná na výrobu chleba, ale tiež sa používa na výrobu sladkých pečív a koláčov. Pšeničná múka je najčastejším druhom múky. šeničná múka obsahuje veľa škrobu a má vysokú schopnosť pečenia. Používa sa na výrobu pečiva, cestovín, dezertov a ďalších pokrmov.

Základné druhy múk:

  • pšeničnej múky
  • špaldovej múkyy
  • ražnej múky

 

Uložiť
Nastaviť
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo najlepší zážitok z nášho webu. Pokiaľ odmietnete používanie súborov cookie, nedokážeme garantovať bechybnú funkciu webu.
Povoliť všetko
Zakázať všetko
Analytics
Nástroje používané na analýzu dát na meranie efektivity webových stránok a na pochopenie toho, ako fungujú.
Google Analytics
Povoliť
Zakázať
Ostatní
Analýza chování návštěvníků
Povoliť
Zakázať