Špalda (Triticum spelta) je starobylá odroda pšenice, ktorá sa dnes používa ako alternatíva k modernej pšenici. Špaldové múky sa vyrábajú z celých špaldových zŕn a sú veľmi bohaté na nutričné hodnoty, vitamíny, minerály a vlákninu. V porovnaní s pšeničnými múkami majú špaldové múky delikátnu orieškovú chuť a výraznú vôňu.

Rozlišujeme niekoľko druhov špaldových múk:

  • biela špaldová múka
  • celozrnná špaldová múka
Uložiť
Nastaviť
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo najlepší zážitok z nášho webu. Pokiaľ odmietnete používanie súborov cookie, nedokážeme garantovať bechybnú funkciu webu.
Povoliť všetko
Zakázať všetko
Analytics
Nástroje používané na analýzu dát na meranie efektivity webových stránok a na pochopenie toho, ako fungujú.
Google Analytics
Povoliť
Zakázať
Ostatní
Analýza chování návštěvníků
Povoliť
Zakázať